Historie

Gilleleje Badehotel blev opført i 1908 på grunden, hvor der har været pensionat siden 1895. Hotellet ligger på Nordsjællands højeste punkt med udsigt til Kullen og Mölle i Sverige, som var datidens hotteste badeby i Skandinavien. Hertil valgfartede de kongelige, adelseliten og andet godtfolk for at leve det dekadente badeliv, og her måtte mænd og kvinder – i modsætning til mange andre steder i Europa – bade sammen.

Gilleleje og Mölle var dengang direkte forbundet via en færgeforbindelse, som dog siden er blevet nedlagt. Igennem tiden har Gilleleje Badehotel gennemgået en nænsom renovering med skyldig respekt for de gamle traditioner, og det fremstår i dag som et af Sjællands få originale badehoteller.

Det mærker man lige så snart, man træder ind ad døren. Lige fra lobbyen med den knitrende pejs over biblioteket med de gamle bøger til den autentiske spisesal med trægulv og almueblå møbler. Her er nostalgi, romantik og højt til loftet, og det er ikke svært at forestille sig selv at trække i bademoden á lá 1900 og vandre ud langs hotellet og ned på den brede sandstrand lige neden for.

I erkendelse af, at vejret ikke altid er til en tur i bølgen blå, byder Gilleleje Badehotel dog også på varme og wellness i en indendørs badeafdeling med blandt andet sauna og  dampbad.

Afmeld nyhedsbrev